recetas
EMPORDà | 2009

Pecats i virtuts del segle XXI

El dissenyador i artista portbouenc Lluís Torres és l\'autor d\'aquest projecte creatiu i experimental que utilitza la metáfora com a recurs...

Pecats i virtuts del segle XXI
Comunicado de prensa

Pecats i virtuts del segle XXI

El dissenyador i artista portbouenc Lluís Torres és l\'autor d\'aquest projecte creatiu i experimental que utilitza la metáfora com a recurs per donar forma a la conducta humana, a través de contraposar els set pecats cabdals i les set virtuts cardinals allunyant-se de tòpics i prejudicis. El músic figuerenc Santi Escura és l\'autor de la música original de la web i n\'ha dirigit el seu enregistrament.

El dissenyadori artista portbouenc Lluís Torres Rubio ha utilitzat els recursos multimèdia per crear una web on representar, de forma actual i metafòrica, la conducta humana a través de contraposar els set pecats cabdals amb les set virtuts cardinals. Torres, qui defineix aquest projecte d\'investigació com a \"creatiu i experimental\", deixa un ampli

espai per a la reflexió i la interpretació però també per a l\'aportació dels usuaris de la web (http://www.laconductahumana.com)

Alluyar-se dels tòpics

La música de la web té un pes destacat. És totalment original i ha estat composada pel músic figuerenc Santi Escura, qui es va marcar, a l\'hora de crear, \"l\'allunyar-se dels tòpics i dels recursos musicals més habituals\". Això ha suposat un hàndicap per a Escura alhora que un repte:\"calia posar música a una suggestió concreta i això ha estat molt complex\", diu el músic que s\'ha basat també en la pròpia experiència i en les il.lustracions del dissenyador.

En la interpretació de les peces s\'han implicat dos alumnes de l\'escola de música del Casino Menestral Figuerenc, on Escura és mestre. Es tracta de Sergi Labarta i Mireia Puigmal.

Actualment la web de la conducta humana (http://www.laconductahumana.com) només es pot consultar en castellà però ja està previst traduir-la al català així com promoure\'l amb

conferències itinerants per explicar el seu procés creatiu. Les xerrades, que podrien començar a Figueres, anirien acompanyades de la interpretació, en directe, de la banda sonora, Torres vol deixar clar que aquest projecte \"no té finalitats económiques sinó purament culturals\".

Podeu veure la noticie sencera a: http://www.laconductahumana.com/noticia-laconductahumana.pdf

contacte: [email protected]


Fuente: EMPORDà / Empordà - 06/01/2009


Este sitio usa imágenes de Depositphotos